باتری

بطور کلی صحبت از باتری برای سیستم‌خورشیدی زمانی مطرح است که قصد ذخیره‌سازی انرژی داشته باشیم؛ پس صحبت از باتری مختص به سیستم‌های Off Grid یا جدا از شبکه است. البته در کشورهای پیشرفته از باتری‌های با ظرفیت زیاد برای برخی مصارف On Grid (متصل به شبکه برق) هم استفاده می‌شود ولی از آنجایی که در کشور ما این مورد کاربرد ندارد از این بحث صرف‌نظر می‌کنیم.

 

درباره بهره‌گیری پنل‌ها از خورشید باید گفت در بهترین حالت با استفاده از Sun Tracker، تولید انرژی از طلوع تا غروب آفتاب خواهیم داشت. طبیعی است با استفاده از پنل‌های ثابت تولید انرژی به ساعات میانی روز محدود می‌شود و تولید در ساعات ابتدایی و انتهایی با بهره‌وری کمتری صورت می‌گیرد. پس در مواردی که نیاز به استفاده از انرژی در شب داریم، نیازمند ذخیره‌سازی این انرژی در روز هستیم. علاوه بر مصرف در شب، باتری‌ها برای مصارف در روز که نزدیک یا بیشتر از ظرفیت نامی پنل‌ها هستند (البته طراحی چنین سیستم‌هایی نیاز به دقت بالا دارد )، می‌توانند مورد استفاده قرار بگیرند.

 

نکته دیگری که باید در رابطه با باتری‌های موجود در سیستم خورشیدی به آن توجه کرد، هزینه و عمر این باتری‌هاست. بطور کلی برای یک سیستم آفگرید حدود 30 درصد از هزینه کلی صرف باتری خواهد شد. طول عمر باتری، همان‌طور که در ادامه توضیح داده خواهد شد، تابعی از نحوه استفاده شما از آن است که می‌تواند تا 4 سال (با توجه به نوع ) هم عمر کند، اما این طول عمر معمولا DOD (Depth of Discharge) یا عمق دشارژ غیر منطقی به ما می‌دهد، پس در یک سیستم معمولا باید آنرا برای 2 تا 3 سال طراحی کرد تا DOD منطقی تری داشته باشد.

 

بعد از این مقدمه کوتاه وقت آن رسیده که نگاهی به انواع باتری‌ها و منحنی‌های DOD آنها بیندازیم تا باتری‌های مناسب برای سیستم خورشیدی مشخص شوند.

پیش از شروع این بخش برای رعایت حق کپی باید گفت مطالب مربوط به انواع باتری‌ها از سایت‌های کالا آموز و برق‌نیوز گرفته شده‌اند.

 

انواع باتری‌

نمودار طبقه‌بندی زیر می‌تواند دید کلی راجع به انواع باتری‌ها بدهد. در مرحله اول دسته‌بندی، باتری‌ها را به دو دسته قابل شارژ و غیر قابل شارژ تقسیم می‌کنیم. از آنجاییکه باتری در طول عمر یک سیستم خورشیدی در طول روز شارژ و در شب دشارژ می‌شود، پس حداقل یکبار در روز فرآیند شارژ و دشارژ را باید برای یک باتری در نظر گرفت که این یعنی دسته سمت چپ باتری‌ها، یعنی باتری‌های غیر قابل شارژ از بحث ما کنار گذاشته می‌شوند.

در بین قابل شارژها Lead Acid بدلیل قیمت مناسب، بیشترین استفاده را دارد و بعد از آن Nickel Cadmium و انواع دیگر در موارد خاص مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند. در بین زیرشاخه Lead Acid، باتری‌های خشک یعنی VRLA و SLA استفاده بیشتری دارند چراکه نیاز به تعمیر و نگهداری ندارند بر خلاف باتری تر FLA که با وجود داشتن قیمت مناسب تر به دلیل نیاز به تعمیر و نگهداری مداوم چندان مورد اقبال نیست. باتری های سرب اسید (Lead Acid ) برای کاربردهای گوناگون طراحی می شوند. نمودار زیر انواع مختلف این نوع باتری را نشان می‌دهد.

در توضیح برخی از موارد پرمصرف بالا باید گفت ، باتری‌های Deep Cycle امکان استفاده از تمام ظرفیت نامی باتری بدون کاهش شدید از طول عمر آن را فراهم کرده است در صورتی که برای یک باتری معمولی خودرو استفاده از تمام ظرفیت باتری عمر آن را بسیار کاهش می‌دهد. باتری Electric Motor قابلیت تحمل جریان‌های راه‌اندازی زیاد موتورهای الکتریکی متداول را دارد در حالیکه چنین جریان‌هایی به باتری‌های دیگر آسیب می‌زند. HIGH RATE / UPS مخصوص سیستم‌های برق اضطراری است و با توجه به اینکه تعداد شارژ و دشارژ شدن آن کم است برای سیستم خورشیدی مناسب نیست.

 

درباره دو زیر شاخه باتری‌های سرب اسید یعنی AGM و Gel باید گفت مناسب‌ترین انتخاب برای سیستم‌های خورشیدی هستند. در رابطه با AGM باید توجه داشت که اشتباها نوع UPS آن خریداری نشود که از روی کاتالوگ قابل تمییز است. اما تفاوت Gel با AGM در تحمل دمایی بالای Gel و اینکه تعداد شارژ و دشارژ Gel بیشتر است. در دماهای پایین اما با توجه به اینکه با کاهش دما، افت ولتاژ افزایش پیدا می‌کند AGM بهتر است.


باطری ماشن باتری ,استفاده ,باتری‌های ,شارژ ,عمر ,خورشیدی ,شارژ و ,استفاده از ,باید گفت ,طول عمر ,سیستم خورشیدی ,برای سیستم خورشیدیمنبع

باتری ماشین

آشنایی با باتری ماشین

باتری چیست؟

باتری ریو

اثرات مخرب باتری برروی محیط زیست

چه زمان باتری را تعویض کنیم؟

علت خراب شدن باتری چیست؟

مشخصات

آخرین جستجو ها

برنامه های پولی کافه بازار گوشی دست دوم هیئت صاحب الزمانی (عج) سیوجان درخت خرید انواع ناودانی هر چی بخوای دانستنی های شیمی آموزش برای همه betarjom مبلمان