آشنایی با انواع باتری خودرو و روش های نگهداری آن

 

یکی از مهم ترین قطعات خودرو،باتری آن است که آن را قلب الکتریکی اتومبیل می نامند. از وظایف باتری خودرو ، تامین نیروی مورد نیاز استارت و فراهم کردن انرژی الکتریکی مورد نیاز خودرو زمانی که نیاز خودرو بیش از مقدار تولید شده توسط دینام است.

آشنایی با انواع باتری خودرو

 

اجزای تشکیل دهنده باتری خودرو :قطب های باتری ، درپوش باتری ، پلاک مشخصات باتری ، الکترولیت ،جعبه باتری ، صفحات مثبت ، صفحات منفی ، صفحات عایق می باشند که این باتری قابل شارژ نیز می باشد .

 

باتری مولدی است که می تواند با تبدیل انرژی ، انرژی الکتریکی تولید نماید. باتری خودرو 12 ولت و 60 آمپر ظرفیت دارد اما این ظرفیت بستگی به عواملی مانند :مساحت صفحات باتری، تعداد صفحات باتری، مقدار الکترولیت، قدرت الکترولیت، نو و کهنه بودن باتری و دمای کارکرد دارد.

 

انتخاب بهترین نوع باتری می تواند سبب کاهش هزینه ها و افزایش کارایی باتری شود بنابراین بهتر است هنگام انتخاب باتری برای اتومبیلتان ، مشخصات تعیین شده از طرف شرکت سازنده خودرو ، میزان برق مصرفی خودرو، قدرت دینام برای شارژ، فضای موجود برای باتری را در نظر بگیرید و در انتخاب آن دقت کنید چون همانطور که گفتیم باتری ،قلب دوم اتومبیل است و استفاده از باتری نا مرغوب سبب آسیب به خودرو شما می شود . در این بخش از نمناک شما را با انواع باتری های رایج خودرو و نحوه نگهداری آن آشنا می کنیم.

 

باتری خودرو

نکاتی که باید درمورد باتری خودرو بدانید

دو نوع از رایج ترین انواع باتری خودرو

 

باتری های غیر سیلد :

 

باتریهای (LM =Low Maintanace)می باشند که به مراقبت کم نیاز دارند ،این نوع باتری ها دارای صفحه سرب آنتیموان/ کلسیم (دو آلیاژی یا هیبرید) هستند . بهتر است در آب و هوای گرم باتری غیر سیلد خریداری کنید زیرا نمی توان غلظت ویژه آن را با هیدرومتر اندازه گرفت ، همچنین زمان نیاز به آب می توان آب اضافه کرد .

 

باتری های سیلد :

 

باتریهای (FM =Free Maintanace) که نیازی به مراقبت ندارند و و دارای عمری طولانی تر ، شارژ سریعتر ، مقاومت بیشتر در برابر شارژ بیش از حد (over charge)، کاهش خوردگی ترمینال ها و زمان مجاز جهت نگهداری کالا (Shelf Life) به مدت طولانی تر هستند . این نوع باتری ها ، دارای صفحه سرب – کلسیم / کلسیم هستند و و در مقابل عیوب ناشی از دشارژ عمیق(Deep Discharge) به علت افزایش ریزش مواد فعال صفحات ، خیلی زود از کار می افتند .

 

انواع باتری خودرو

باتری های سلید و غیر سلید خودرو

دلایل خرابی باتری خودرو

 

میانگین طول عمر باتری خودرو با کیفیت ، یک سال و نیم تا 2 سال است. از اهداف استفاده از باتری در خودرو تهیه نیروی کافی برای جرقه زدن ، روشنایی، استارت زدن ، تثبیت انرژی و. است. طراحی خاص باتری های خودرو به منظور روشن کردن موتور ، ایجاد جریان استارت اولیه با آمپر بالا (high initial cranking amp) برای 5 تا 15 ثانیه است.

 

از عواملی که موجب تسریع تخریب باتری خودرو می شود : شارژ عمیق، گرما و لرزش است که سبب تشکیل رسوب نیز می گردد. البته سولفاته شدن باتری از اصلی ترین عوامل تخریب باتری است.

 

اگر باتری بیش از 6 ماه انبار شود ، سولفات سرب سبب سخت و چگال شدن صفحات می گردد و بدین صورت سبب از کار افتادن باتری و کاهش توانایی شارژ شدن آن می شود. شرایط نامناسب هوا و هوای گرم میانگین طول عمر باتری را کاهش می دهد و به نصف می رساند.


باطری ماشن باتری ,، ,خودرو ,  ,های ,صفحات ,باتری خودرو ,انواع باتری ,باتری های ,باتری ، ,  باتری ,انواع باتری خودرومنبع

باتری ماشین

آشنایی با باتری ماشین

باتری چیست؟

باتری ریو

اثرات مخرب باتری برروی محیط زیست

چه زمان باتری را تعویض کنیم؟

علت خراب شدن باتری چیست؟

مشخصات

آخرین جستجو ها

تعمیرات گاز و تعمیرات هود آشپزخانه آریافایل44 بهترین متخصص قلب نارمک بلاگ چوب شو سجاده فرش مسجدی آموزش همه چی انجام نماشویی ارزان دانلود روزانه | دانلود فیلم و سریال مجاز طراحی ایرانی آنلاین